Pork Lion

Ingrediënten

Voorbereiding

We gaan eerst de Pork Lion voorbereiden. Haal al het zwoerd van het vlees, dit wel even een werkje. Daarna snij je het vlees tussen de botten weg, zodat de botten kaal komen te liggen. Dit is vooral voor de presentatie.

Maak de natte pekel door de pekel toe te voegen aan het water, laat dit langzaam warm worden. Totdat de pekel is opgelost. Laat het pekel nu afkoelen.

Zodra de pekel is afgekoeld mag de Pork Lion in het water en laat dit een nachtje staan.

Bereiding

Steek de BBQ aan en maak hem gereed voor indirect. Laat de temperatuur naar de 130 graden gaan.

Haal de Pork Lion uit de pekel en dep deze goed droog. Wrijf hem in met de mosterd en bestrooi de Pork Lion met the Hulk rub. Zorg ervoor dat hij mooi egaal gerubt is.

Leg nu een bokje rookhout, ik heb hout van whisky vaten gebruikt. Maar elk soort hout is voor Pork prima!

Leg de Pork Lion op het rooster en sluit de deksel. Zorg er wel voor dat je de kerntemperatuur meter in het dikste deel van het vlees hebt gestoken.
Laat de Pork Lion nu naar 62 graden in de kern garen. Als hij dat heeft gehaald mag die van de BBQ en dan pak je hem in, in aluminiumfoile.

Maar de BBQ klaar voor direct grillen. Doe de tomaatjes in je gietijzeren pan. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie. Smeer hiermee de tomaatjes in. En strooi de Pink Devil rub over de tomaatjes

Zet de pan nu op het vuur en sluit de deksel voor +/- 10 – 15 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *