Gevulde Rollade van Varkensnek

Ingrediënten

  • 1 kilo Varkensnek
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook geperst
  • 50 gram Parmaham
  • 50 gram Spinazie
  • 2 Bosuien
  • BBQ rub
  • Mosterd
  • Slagerstouw
  • 1 Chunk kersenhout

Voorbereiding

Haal het overtollige vet van de varkensnek en trim hem netjes bij.

Nu zal je de varkensnek zo moeten gaan snijden zodat je er zo meteen een rollade van kan maken. Je snijd het vlees over de lengte. Begin 1,5 cm vanaf de onderkant en snij hem door tot 2 cm van het einde. Klap het varkensnek open en doe dit opnieuw bij het dikke gedeelte.

Nu heb je het varkensnek zo gesneden zodat je een lap hebt van ongeveer 1,5 – 2 cm dik.

Meng de olijfolie en de knoflook en smeer hiermee de opengesneden kant mee in en strooi vervolgens een laagje Pig Powder rub erover.
Hierop leg je vervolgens de Parmaham, spinazie en de bosui.

Nu gaan we de rollade oprollen en opbinden.

Rol het vlees vanaf één kant op tot een rollade en knoop de rollade met slagerstouw vast. Zorg dat alles netjes bij elkaar zit.

Smeer de rollade in met mosterd en bestrooi de rollade nogmaals met de Pig Powder rub.

Steek de BBQ aan. Ga voor indirecte hitte van 150 graden. Natuurlijk kan je dit gerecht ook bereiden in de oven, alleen laat dan het kersenhout achterwege. Verwarm de oven ook voor tot 150 graden.

Bereiding

Als de BBQ op temperatuur is dan leg je de chunk kersenhout tussen het houtskool.

Leg de rollade nu op het rooster op het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de deksel en laat de rollade garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 73 graden.

Bij de 73 graden smeer je de rollade in met je favoriete BBQ saus en sluit de deksel weer. Laat de rollade nog 10 – 15 minuten liggen.

Haal het vlees van de BBQ. Leg de rollade onder een stuk aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten.

Snij de rollade in mooie dunne plakken en serveer deze direct. Eet Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *