Gerookte hooi-whisky kip

Dit recept heb ik mogen lenen van mijn BBQ vriend Michael Neffgen, beter bekend als Grillfun! Ik kwam Michael tegen op de Weber fandag waar hij een demo gaf en deze kip aan het maken was.

Ik moet zeggen, deze manier van kip bereiden op de BBQ is natuurlijk wel bijzonder, mensen zullen je vragen gaan stellen. Maar probeer het eens, deze smaken passen namelijk heel erg goed bij elkaar. Door de warmte van je BBQ gaat het hooi roken en neemt de geur van whisky mee in de kip.

Ingrediënten

  • 1 Hele Kip
  • BBQ Rub
  • Olijfolie
  • Hooi
  • 200 ML Whisky

Voorbereiding

Neem een hand met hooi en doe deze in een bak, giet hierover heen 200 milliliter whisky overheen en zorg dat de hooi ondergedompeld is. Laat dit weken voor ongeveer 1 uur.

Smeer de kip in met de olijfolie en strooi BBQ rub over de kip heen en laat deze ruim een half uur op kamertemperatuur komen.

Het leukste werkje van dit gerecht is de kip vullen met de in whisky gedrenkte hooi. Vul de kip voorzichtig met het hooi en druk het goed aan. Laat een plukje hooi uit de kip steken.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte tussen de 150 – 200 graden.

Zet de kip op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in de dij van de kip. Sluit de deksel van de BBQ en laat de kip garen tot een kerntemperatuur van 74 graden in de dij. Dit duurt ongeveer een goed uur.

Haal de kip van de BBQ en verwijder uiteraard het hooi. Nu kan je hem aansnijden. Eet smakelijk.

Heerlijk met aardappeltjes, frietjes en/of een frisse salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *