Lomo al Trapo

Ingrediënten

  • 1 Kilo Ossenhaas
  • 1 Kilo Zeezout
  • 1 Fles Bier, Trippel
  • 1 Bol Knoflook
  • Tak Rozemarijn
  • Tak Tijm
  • Peper
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie
  • Schone Theedoek
  • Bindtouw

Voorbereiding

Scheur een stuk aluminiumfolie af waar een hele bol knoflook ik kan. Leg de knoflook bol in het midden en strooi er zout en olijfolie overheen en vouw de aluminiumfolie dicht zodat je een pakketje krijgt. Leg deze nu  tussen de kolen van je BBQ of open vuur en laat deze voor 5 minuten liggen. Hij is klaar als de knoflookteentjes zacht zijn.

Schenk het halve flesje bier in een kom en spoel de theedoek in het bier en wring hem dan weer uit. Meng het overige bier met het zout zodat er een dikke pap ontstaat.

Leg de theedoek plat op een tafel en leg een bedje van het zout neer van ongeveer een halve centimeter dik en een laag wat iets breder is dan je ossenhaas.

Smeer nu de ossenhaas in met knoflook en snij de rozemarijn en de tijm fijn en rub de ossenhaas hiermee. Leg de de ossenhaas aan het begin van het bedje van zout en rol deze samen met de theedoek op.
Als de ossenhaas bedekt is met de theedoek vouw je de zijkanten naar binnen en rol je hem door tot je een mooie stevige rol hebt.
Bind de theedoek nu op met je bindtouw, zodat het eruit ziet als een rollade.

Bereiding

Laat je kolen van de BBQ goed heet worden, ze mogen allemaal rood kleuren. Of stook je open vuurtje goed op.

Leg de Lomo al Trapo op de kolen of op het vuur en draai deze na 5 minuten om. Na nog eens 5 minuten haal je hem eruit en meet je de kern van het vlees met een scherpe thermometer. Prik deze gerust door de theedoek heen. Kijk of de kern  van de Lomo al Trapo al in de buurt van de 40 graden komt. Leg hem weer op het vuur voor een aantal minuten.

Als de kern 40 graden is, mag hij uit het vuur en laat je hem rusten tot de kern temperatuur 52 – 55 graden is. Nu kan je met een hamer de theedoek en de zoutkorst kapot slaan.

Haal de ossenhaas eruit en borstel hem goed af en snij hem in dunne plakken. Eet smakelijk!

1 comment on “Lomo al Trapo

  1. Pingback: Crole Meat-UP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *