Piepkuiken met rode druif

Ingrediënten

  • 1 Piepkuiken
  • BBQ Rub voor kip
  • Takje Rozemarijn
  • 1 bakje rode druiven
  • Olijfolie

Voorbereiding

Smeer de piepkuiken in met olijfolie en rub deze daarna met de BBQ rub. Masseer het goed in. Leg de kip in het midden van je skillet en voeg de druiven om de piepkuiken.
Ris de rozemarijn van het takje en strooi deze over de kip en druiven heen.

Bereiding

Maak je barbecue klaar voor indirecte hitte. Dit doe je door de kolen naar 1 kant te leggen of als je een luxe barbecue hebt, plaats dan het hitteschild. Laat de temperatuur oplopen tot 200 graden.
Steek de kerntemperatuurmeter in de dij van de piepkuiken en zet de skilled op de grill.

De piepkuiken is klaar als de kerntemperatuur 74 graden is.

Als het goed is heb je nu een heerlijke saus van de druiven, schep deze met een lepel over de piepkuiken en serveer hem. Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *