Dronken Pulled Pork

Ik maak al jaren Pulled Pork, maar dit is wel mijn beste recept ooit eigenlijk. Gemiddeld duurt een goede Pulled Pork tussen de 6 en 14 uur. Dus kies een mooie dag, koop een aantal goede biertjes en kies een mooi boek uit. Je zit namelijk aan huis gekluisterd. 

Ooit ben ik een zwart brioche broodje tegen gekomen, nieuwsgierig dat ik was heb ik gevraagd waarmee ze hem zwart hebben gemaakt. Dit is gedaan met houtskool kreeg ik als antwoord. Een zwart broodje geeft een super mooi contrast. Je gaat hier sowieso goede reacties op krijgen. Je proeft de houtskool niet terug in het broodje, het is echt voor de kleur. Na wat speuren op internet en wat experimenteren is het me gelukt om een goed recept te maken. 

Ingrediënten

  • 1 Kilo Procureur
  • BBQ Rub. Hardcore Jaws, No Rubbish
  • 2 Eetlepels Mosterd
  • Hot BBQ Saus, zonder stukjes
  • 100 Milliliter Rum
  • 200 Milliliter Appelsap
  • BBQ Saus, welke je lekker vindt
  • 8 Zwarte brioche buns, Zie recept hier
  • Coleslaw, Zie recept hier
  • Ingemaakte Rode Uien, zie recept hier
  • Pink Devil Saus, zie recept hier
  • Injectiespuit
  • Vershoudfolie
  • Rookhout chunk
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

Smeer het vlees in met de mosterd en strooi de rub hierover heen. De mosterd zal niet heel veel smaak afgeven, maar zorgt er wel voor dat de rub blijft plakken. Masseer de rub goed in het stuk vlees.

Meng de Hot BBQ saus met de rum en injecteer hiermee het vlees. Doe dit een aantal keer en doe dit om de centimeter ongeveer.

Pak het vlees goed in vershoudfolie en leg hem in de koelkast voor een nacht.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 110 graden.

Als de BBQ op temperatuur is dan voeg je rookhout toe aan de houtskolen. Ik gebruik het liefst chunks. Deze geven namelijk een langer rooktijd dan bijvoorbeeld chips.
Als de rook transparant is en je BBQ weer op 110 graden is mag het vlees op de grill.

Spuit het vlees om het uur in met de appelsap en laat de kerntemperatuur naar de 60 graden gaan.

Als de kerntemperatuur 60 graden is, ga je de procureur insmeren met de BBQ Saus. Sluit de deksel van de BBQ weer en laat het vlees met rust voor een half uur.

Waarschijnlijk ben je nu de “zone” tegen gekomen, dit gebeurt tussen de 60 en de 70 graden. Het bindweefsel word omgezet naar gelatine, dit kost dus heel veel tijd en energie. Je hebt zelfs kans dat je kerntemperatuur 1 of 2 graden zal gaan zakken.
Het is nu tijd om het vlees in te pakken in aluminiumfolie. Je kan hem ook laten liggen, maar dan zal je Pulled Pork langer op de BBQ moeten en zal deze droger worden. Ik ben voorstander om hem in te pakken.

Als je de procureur in hebt gepakt, dan leg je hem weer terug op de BBQ en laat je de kern verder stijgen naar de 92 graden. Nu mag hij eraf en mag je hem voor een half uur – een uur laten rusten. Langer kan ook, maar stop hem in een koelbox, dan kan je hem namelijk voor een aantal uren warm houden.

Verwijder het aluminiumfolie en pas 2 vorken. Trek de procureur langzaam uit elkaar. Voeg als laatste nog BBQ saus toe naar smaak.

Maak het broodje op met deze lagen:

  1. Coleslaw
  2. Pulledpork
  3. Ingemaakte rode ui
  4. Pink devil mayonaise

Eet Smakelijk!

1 comment on “Dronken Pulled Pork

  1. Pingback: Baked Beans -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *