Zwarte Brioche Buns

Ingrediënten

  • 240 Milliliter lauw water
  • 3 Eetlepels Melk
  • 7 gram droge gist
  • 2,5 Eetlepel Suiker
  • 2 Eieren
  • 450 Gram Bloem
  • 2 Eetlepels Houtskool Poeder
  • Snuf Zout
  • 35 Gram Roomboter op kamertemperatuur
  • Eventueel wat Pompoen pitjes of Sesamzaadjes
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

Giet het water, de melk, de gist en Suiker in een kom en meng dit goed door elkaar heen en zet weg.
Kop één ei los en zet deze ook even aan de kant.

Doe de bloem in een kom, of strooi het over je aanrecht blad voeg de houtskoolpoeder hieraan toe en meng dit, je bloem wordt nu zwart. Voeg hierbij het zout en de boter toe en meng dit tot een kruimelig deeg.
Voeg nu het gistmengsel toe aan het bloem en als laatste het los geklopte ei.

Kneed het deeg voor 5 –  10 minuten totdat het een elastisch deeg wordt, het zal nog wel plakkerig en nat blijven.
Vorm een bal en laat het 1,5 – 3 uur rusten met vershoudfolie erover tot de hoeveelheid is verdubbeld.

Leg een bakpapier op een bakplaat en strooi hier nog wat bloem overheen.

Als je deeg verdubbeld is mag je hem verdelen over 8 stukken en draai hier platte ballen van en leg ze op het bakpapier. Dek deze nogmaals af en laat hem rusten voor 1 uur.

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga voor indirecte hitte van minimaal 250 graden en laat je pizzasteen mee verwarmen.

Klop het overgebleven ei en smeer de bolletjes ermee in. Ik heb nog een aantal pompoen pitjes op de bolletjes gedaan.

Bak de bolletjes voor ongeveer 20 – 30 minuten. Je kan alleen niet zien of ze bruin worden, dus gebruik een kerntemperatuurmeter. Steek deze na 20 minuten in het bolletje. Als de kern 100 graden is, dan zijn de bolletjes klaar.

1 comment on “Zwarte Brioche Buns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *