Ingrediënten
- 1 Tomahawk Steak
- 1 Eet lepel Grof Zeezout
- BBQ Rub. Fast & Flavoured, No Rubbish
- 1 Eetlepel Bruine Suiker
- Aluminiumfolie
- Ingemaakte Rode Uien, zie recept hier
- 250 milliliter Zure room
- 1 – 3 Eetlepels Mierikswortel
- 1 Eetlepel Citroensap
- Peper en Zout
Voorbereiding
Smeer de Tomahawk in met grof zeezout en laat hem 10 minuten liggen. Je zal zien dat er nu vocht uit het vlees komt. Na 10 minuten veeg je het zout eraf en masseer je de BBQ rub in het vlees.
Laat de Tomahawk op kamertemperatuur komen en steek ondertussen de BBQ aan. Indirect op 120 graden.
Bereiding
Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees en leg het vlees op de gril van je BBQ en laat de kerntemperatuur naar de 50 graden gaan. Haal de Tomahawk van de BBQ af en strooi de bruine suiker op de tomahawk, dit gaat zorgen voor een krokante gekarameliseerd laagje.
Steek je BBQ flink op en leg je Tomahawk terug op het rooster boven de kolen en grill aan beide zijde voor 30 seconden. Haal het vlees van je BBQ en dek hem af met de aluminiumfolie.
Meng ondertussen de zure room, mierikswortel en de citroensap met elkaar en breng op smaak met de peper en zout.
Serveer je Tomahawk met de ingemaakte uien en de Horseradish Sour Cream