Longhaas Caveman Style

Longhaas is één van mijn favoriete stukken van het rund. Longhaas is de spier die de longen van het rund laat bewegen. Stukken wegen altijd +/- 1 kilo. Longhaas wint langzaam populariteit in Nederland, dat is dan ook meer dan terecht!

Longhaas leent zich uitstekend voor caveman style. Caveman style is voor de eerste keer best wel een beetje eng, je legt het vlees namelijk direct op de hete kolen. Maar je zal zien, dit geeft een geweldige BBQ smaak aan je vlees. 
Je hebt niet veel meer nodig van een Longhaas en peper en zout.

Ingrediënten

  • 1 Longhaas
  • Peper en Zout
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

Midden door de Longhaas loopt een zeen. Het is noodzakelijk om deze eerst eruit te snijden, deze kan je niet eten. Je kan ook de slager vragen om dit alvast voor je te doen. Je houd 2 stukken longhaas over.

Laat de Longhaas op kamertemperatuur komen.

Bereiding

Gebruik Houtskool voor de caveman style. Zorg voor goede kwaliteit restaurant houtskool.

Steek je BBQ aan en zorg dat de kolen heet genoeg zijn, dit zie je als de kolen diep rood oranje zijn.

Leg nu de delen longhaas rechtstreeks op de kolen en laat de deksel van je BBQ open. Na ongeveer 4 minuten draai je de longhaas om. Gebruik wel hittebestendige handschoenen.
Na weer 4 minuten haal je de longhaas van de kolen af en check je de kerntemperatuur.

Als de kerntemperatuur 50 graden is, dan is je longhaas perfect. Als die lager is dan leg je hem nog even terug op de kolen.

Dek de longhaas af met aluminiumfolie en laat hem voor 15 minuten rusten.

Snij de longhaas in dunne plakken en bestrooi hem met Peper en Zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *