Bavette met gepofte ui

Ingrediënten

  • 1 Bavette
  • Sap van 1 Citroen
  • 100 ML Rode Wijnazijn
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 2 Theelepels Oregano (gedroogd)
  • 1 Theelepel Tijm (gedroogd)
  • 1 Theelepel Koriander (gedroogd)
  • ½ Rode Chilipeper
  • Grof Zeezout
  • 4 uien
  • Boter
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

Snij de knoflook fijn en doe deze met het sap van de citroen, rode wijnazijn, olijfolie, Oregano, Tijm, Koriander, chilipeper, Zout en de peper in een ziplok zak.

Haal de Bavette uit de vacuüm zak en dep deze droog met keukenpapier.
Prik voorzichtig met een vork ongeveer 10 keer zachtjes in het vlees.

Stop de Bavette met de marinade in de Ziplok zak. Masseer de marinade in het vlees en leg hem in de koelkast voor minimaal 2 – 3 uur. Het liefst een nacht.

Pel de ui en haal en snij hem in 4 partjes.
Maak 8 vellen van de aluminiumfolie en leg 2 partjes op 1 velletje. Voeg een klontje boter, zout en peper toe aan dit pakketje. Vouw het pakketje dicht.

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga voor een directe zone van 180 graden.

Haal de bavette uit de koelkast en uit de Ziplok zak, veeg de grove ingrediënten van de Bavette, anders gaat het aanbranden!

Als de BBQ op temperatuur is leg je de pakketjes met de uien rechtstreeks op de kolen en pof ze voor ongeveer een half uur en haal de pakketjes dan van de BBQ.

Maak de BBQ nu nog heter (230 graden) want we gaan nu de Bavette grillen.
Leg de Bavette op de grill van de BBQ, gebruik hiervoor bij voorkeur een gietijzeren grillrooster voor de mooie grillstrepen op de Bavette.
Keer naar +/- 5 minuten de Bavette om en grill de andere kant.
Haal de Bavette van de BBQ als de kern 50 graden is en leg hem weg onder een stuk aluminiumfolie. Laat het vlees een half uurtje rusten. De Bavette zal nu nog doorgaren naar de 55 graden, hier wil je hem ook op hebben voor een medium rare.

Snij de Bavette haaks op de draad in repen van ongeveer 1 cm dik en serveer deze met de gepofte ui. Eet Smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *