Review: Joy Stove Large

Introductie

De Joy Stove werd in 1978 opgericht. Door het uniek gepatenteerde ontwerp van deze “stove”  maakt het van de joy stove een multifunctionele barbecue. Je kunt met de joy stove  grillen, bakken, koken, braden en wokken.

Ik werd begin april benaderd door joy stove of ik deze wil testen. Ik kwam Joy stove voor het eerste tegen bij een BBQ evenement rond de kerst en ik was direct al enthousiast over dit product. Dus ik was heel erg blij dat ik benaderd werd.

Er werd snel een joy stove Large opgestuurd. Compleet met een carbon grillplaat een carbon plancha die geschikt zijn voor de Large versie.

Diameter: 30.6 cm
Hoogte: 21.6 cm
Gewicht: 7 kg

Eerste indruk

De joy stove is een zeer compacte en handzame BBQ, die volledig vervaardigd is uit gerecycled aluminium. Daarom is de joy stove uitermate geschikt voor de camping, balkon of ergens in een parkje.
Tevens als je klaar bent met BBQen is deze joy stove geschikt voor een heerlijke warmtebron.

De Joy Stove wordt standaard geleverd met een grillrooster en diverse stove ringen.

Joy aansteken

Je kan in principe alle brandstof gebruiken voor de joy stove, ik heb hem tot nu toe alleen nog gevuld met houtskool.

Bij de Large versie zit een kolen ring bij, hiermee kan je een kleinere hittebron creëren voor als je de joy stove ringen gaat gebruiken. Anders kan je de joy stove gewoon vol leggen. Ik heb een wokkel en een Looflighter gebruikt om het houtskool aan te steken. Beide gaat uitermate prima,.
De schuif onder in de joy stove had ik helemaal open gezet. Daardoor word er meer lucht toegevoegd en gaat hij gemakkelijk aan. Binnen 10 minuten waren de kolen roodgloeiend.

Al snel blijkt dat je moet spelen met de houtskool. Want hij word gloeiend heet en de schuif onderin doet natuurlijk wel iets, maar niet genoeg om een groot temperatuur verschil te krijgen. Dus als je wil spelen met de hitte dan verwijder je kolen net zolang tot je de juiste hitte hebt bereikt.

Aan de handvatten van de Joy Stove zitten handige openingen, deze kan je open zetten voor extra lucht toevoer, dus extra hitte. Maar deze zijn ook ideaal voor het bijvullen van brandstof.

Plancha

De Plancha is een grill plaat gemaakt van Carbon en heeft een afmeting van 30 centimeter en is maar liefst 5 mm dik. Hij weegt dan ook bijna 3 kilo. We hebben het hier dan ook over een echte aanwinst voor je joy stove. Fantastisch voor een saté, hamburgers en biefstukken.  Bakken op een Plancha is ook nog eens een gezonde keuze: ingrediënten worden namelijk direct dicht geschroeid waardoor voedingstoffen beter behouden blijven. Na het gebruik is de Plancha gemakkelijk af te wassen met heet water.

Carbon rooster

Het carbon rooster van joy stove heeft een afmeting van 30 centimeter is 5 mm dik. Hij weegt ruim 1,5 kilo. We hebben deze net als de Plancha eerst even flink laten inbranden, dit is ook het advies vanuit joy stove. Je krijgt met dit rooster geweldige brede “marks” op je vlees. Ideaal voor Saté, groenten of spiesjes mee te bakken. Na het gebruik is het rooster makkelijk schoon te maken met heet water.

Conclusie

De joy stove is een zeer goede toevoeging. Hij is compact en is zeker niet zwaar. Ideaal om mee te nemen op vakantie naar de camping, of een leuke zomer avond in een park, strand of een andere mooie plek. Uiteindelijk zal het vet over je joy stove gaan lopen en dit gaat je joy stove ook tekenen. Maar dit ook zeker de charme van de joy stove.

Voordelen:
Kleine multifunctionele BBQ
Licht gewicht
Makkelijk aan te steken

Nadelen:
Warmte lastig te regelen

Koop jou joy stove hier

 

Wil jij ook een review op jou product? Vul dan het contactformulier in en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *