Guest by The Fire Station

Kamado Express

In 2016 Is eigenaar Kamiel van Riel begonnen met de Kamado express.
Hij richt zich op deze webshop volledig op kamado’s. Hij verkoopt hier de beste merken. Zoals Big Green Egg, Primo en The Bastard. Maar producten zoals houtskool en diverse accessoires zijn hier ook te koop.

Kamado Express kreeg steeds meer de vraag of er ook een winkel bestond waar de klanten dan de kamado’s konden zien, maar ook vooral de verschillen konden ontdekken. Daarom heeft Kamiel in 2018 besloten om The Fire Station op te richten.

The Fire Station

The Fire Station is een fysieke BBQ winkel waar je langs kan gaan voor een heel goed advies. Deze word dan ook enthousiast gegeven door Kamiel of door één van zijn medewerkers.

Guest Event

Kamiel houd eens per maand een Guest Event in de demo tuin van The Fire Station. Op 8 april was ik uitgenodigd om mijn signature dish te bereiden. Na overleg met Kamiel heb ik besloten om mijn pulled duck te gaan maken.

We hebben eendenbouten gekocht en deze heb ik eerst gepekeld om vervolgens de eendenbouten een aantal uren laten garen in eendenvet in een sous vide badje.

Daarna heb ik deze in de tuin van The Fire Station nog 1 uur gerookt met een blokje rookhout. Ondertussen liep de tuin lekker vol en was het erg gezellig met BBQ enthousiastelingen.
Na afloop hebben Kamiel en ik nog een aantal gerechtjes gemaakt, zoals heerlijke knoflook gamba’s en een groen peper snackje. En we sloten de dag af met een ijskoud biertje.

Wat een leuke dag was dit weer en ik heb er weer een BBQ vriend erbij. Kamiel bedankt!

Workshops

The Fire Station geeft verschillende workshops, van een Basis workshop tot een workshop voor de expert.

Check eens de site van Kamadoexpress en The Fire Station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *