Kipfilet in bramensaus

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • Olijfolie
  • BBQ rub. Pink Devil, No Rubbish
  • 1 Eetlepel Boter
  • 2 Sjalotten
  • 150 Gram Bramen
  • 50 Milliliter Water
  • 75 Milliliter witte wijn
  • 2 Eetlepels Balsamicoazijn
  • 2 Eetlepels Honing
  • 1 Theelepel Maizena

Voorbereiding

Smeer de kipfilets in met olijfolie en strooi de BBQ rub over de kipfilets.   Masseer deze goed in.

Snij de Sjalotten in fijne stukjes.

Bereiding

Maak je BBQ klaar voor direct en laat je Skillet mee verwarmen. Verhit hierin de olijfolie en bak de kipfilets aan beide kanten voor 5 – 8 minuten. Hou de kerntemperatuur in de gaten en laat deze naar de 74 graden gaan. Haal de kipfilet uit de skillet. En leg ze onder aluminiumfolie.

Smelt de  boter in dezelfde skillet en fruit de sjalotten glazig. Voeg het water, witte wijn en de balsamicoazijn toe en breng dit aan de kook.
Voeg nu de bramen en honing toe en laat dit voor ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

Meng de maïzena met een beetje water en voeg dit toe aan de saus en laat hem nog voor 2 – 3 minuten koken tot een dikke saus.

Voeg nu de kipfilet toe aan de saus en serveer dit. Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *