Marokkaanse Kipgehakt spiezen met Tzatziki

Ingrediënten

Voorbereiding

Meng het kipgehakt met het komijn, ui, de bbq rub, koriander, ei en het paneermeel en meng dit goed door elkaar. Als het nog iets te nat is, gebruik dan meer paneermeel.

Zet dit nu even weg in de koelkast voor een half uurtje, dan wordt het gehakt steviger.

Verdeel het gehakt nu in 4 stukken en vorm een worst om je screwer heen en leg ze weer in de koeling.

Bereiding

Steek nu de BBQ aan en zorg voor een directe hittebron van ongeveer 200 – 225 graden.

Haal de screwers uit de koelkast en leg ze op de hete gril. Druk ze iets aan. Sluit de deksel en laat ze voor 3-4 minuten liggen. Draai ze nu om en grill ze voor nogmaals 3 – minuten. Smeer nu de screwers in met de bbq saus. Steek nu je temperatuurmeter in de spies en meet de kerntemperatuur. Als deze 75 graden aangeeft mogen ze ervan af. Leg ze apart onder aluminiumfolie.

Leg nu de naanbroodjes op de grill en rooster beide kanten. Blijf er wel bij, want dit gaat snel.

Serveer de screwers samen met het naanbrood en de tzatziki. Eet smakelijk!

1 comment on “Marokkaanse Kipgehakt spiezen met Tzatziki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *