Korean BBQ Skirt

  • 1 Kilo Skirt
  • 2 theelepels honing
  • 2 Theelepels Chinese rijstwijn
  • 2 theelepels Soya saus
  • 2 Theelepels Olie
  • 2 Eetlepels Hoisin Saus
  • 2 Theelepels verse Gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Theelepel Chili Flakes
  • Sinaasappel zeste
  • Peper
  • 2 Lente uien
  • Sesamzaad

Voorbereiding:

Meng de Honing, Chinese rijstwijn, soya saus, olie, hoisin saus gember, knoflook, chiliflakes en de sinaasappel zeste door elkaar tot een marinade. Breng op smaak met een beetje peper.

Snij het overtollig vet van het vlees en stop het vlees in een grote ziplock zak. Giet hier de marinade bij en sluit de zak. Masseer de marinade goed door het vlees en leg dit weg voor minstens 3 uurtjes.
Het vlees mag buiten de koeling blijven, dan is het vlees straks op kamertemperatuur.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Ik heb een plancha plaat op mijn BBQ gelegd, maar je kan ook heel goed een rooster gebruiken natuurlijk.

Schenk de marinade uit de zak in een gietijzer pannetje en zet dit boven de hete kolen. Dit gaat mooi indikken tot een dikke saus. Als deze is ingedikt laat je hem iets afkoelen. Als hij is afgekoeld mag hij gemengd worden met de fijngesneden lente uien.

Grill nu het vlees per kant een minuut of 3-4. Meet de kern op dat mag dan 45 graden zijn voor mooi rosé. Leg hem weg onder aluminiumfolie en laat hem rusten voor een 10 – 15 minuten.

Serveer het vlees met de gemarineerde lente uien en sesamzaadjes.  Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *