Teriyaki Ananas boot gevuld met kip

Ik werd geïnspireerd door het werken met hooi nadat ik mijn hooi kip had gemaakt. Wat kan ik daar nou nog meer mee?
Ik ben wat gaan knoeien en wat bleek, er kwam een fantastisch gerecht uit. De Teriyaki ananas boot.Echt de moeite waard om deze te maken.
  • 1 Ananas
  • 500 gram kippedijen
  • 2 Eetlepels honing
  • 5 Eetlepels sojasaus
  • 2 Eetlepels bruine suiker
  • 1 Theelepel maïzena
  • Sesamzaadjes
  • Rode Paprika
  • Olijfolie
  • Hooi

Voorbereiding

Snij de ananas door het midden en snij de kern van de ananas eruit met een scherp mes. Hol nu de ananas voor ongeveer de helft uit en bewaar het vruchtvlees en snij deze in stukjes.

Snij de kippedijen in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
Meng de honing, sojasaus, bruine suiker door elkaar en voeg hierbij de kip. Laat dit ongeveer 1 uur marineren.

Laat het hooi weken in een beetje bier of een andere drank. Wat jij lekker vindt. Kan ook met water bijvoorbeeld.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Verwarm direct ook een skillet mee. Bak de kip samen met de marinade een aantal minuten totdat de kip bijna gaar is. Haal de kip uit de marinade en voeg de maïzena bij de marinade en laat dit even indikken.

Zorg dat dat BBQ nu afkoelt tot 150 graden en leg je platesetter in je BBQ. Vul ondertussen de ananas met de kippedijen, paprika en de stukken ananas.

Als de BBQ op temperatuur is laat je het hooi even uitlekken en leg je er een hand vol op het rooster. Leg hierop de Ananas gevuld met de kip en sluit de deksel voor 20 – 30 minuten. Smeer de laatste 5 minuten de ananas bom nog in met de ingedikte marinade. Haal de Ananas uit de BBQ en strooi de sesam zaadjes erover.

Eet Smakelijk, dit gerecht is heerlijk met witte rijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *