Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies met kip

Een aantal jaren terug heb ik deze broodjies mogen eten op een verjaardag van een vriend van mij. Die kwam net met zijn vrouw en kinderen terug uit Zuid-Afrika waar ze deze vaak gegeten hebben. 

Ik ben deze braaibroodjies eigenlijk een soort vergeten totdat ik ze op instagram weer tegen kwam. Roy alias BBQ-Junkie had ze gemaakt en had zijn recept online gezet. Dus het werd tijd om het op te slaan en deze te maken. Natuurlijk wel met mijn eigen draai. Succes!

Ingrediënten

  • 10 Sneden Wit Brood
  • Hete BBQ Saus
  • 1 Rode Ui
  • 1 Grote Tomaat
  • 1 pakje cheddar
  • 5 plakjes Kipfilet
  • Boter

Voorbereiding

Snij de Tomaat en de rode ui in dunne plakken.

Leg 5 sneden witbrood naast elkaar en smeer 1 zijde in met de hete bbq saus. Beleg ze nu allemaal met de chedder, plak kipfilet, plakken tomaat en met de rode ui.

Leg vervolgens de andere 5 sneden witbrood erboven op en smeer de buitenkant van je Braaijbroodjies in met boter.

Bereiding

Zorg voor een hete temperatuur op je BBQ, maar ook niet te heet want dan worden je broodjies zwart. Je gaat ze wel braaien direct boven de kolen.
Als je BBQ rond de 200 graden is leg je de broodjes op de grill. Ik heb niet zo’n klemrooster dus ik heb een ander rooster op de broodjes gelegd met daarop weer een steen.

Controleer je broodjies of ze al een kleur krijgen. Zo ja, draai ze dan om en braai de andere kant van de broodjies. Als deze kant ook een mooie goudbruine kleur heeft mogen ze van de BBQ af. Eet Smakelijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *