Pulled Beef Taco’s

Ik kreeg van Aalvink een stuk Chuck Eye Steak. Ik wist meteen dat ik eindelijk eens een Pulled Beef kon gaan maken, deze stond namelijk al heel lang op mijn lijstje. 
De Hardcore Jaws leek mij geschikt voor dit vlees, omdat deze het super goed doet op lange bereidingen. hij is grof van structuur. Grote stukken vlees smeer ik altijd eerst in met een lichte mosterd. Dit is niet voor de smaak, maar ik wil de rub er goed op hebben en die moet goed blijven plakken. 
Ik heb dit recept met wraps gemaakt. Maar natuurlijk kan je elk soort broodje of iets dergelijks pakken. Je kan ook sla, uien of tomaat erop doen. Variëren is toegestaan.

Ingrediënten

Voorbereiding

Smeer de Chuck Eye in met de mosterd en bestrooi hem met de BBQ rub. Leg hem een nacht in de koelkast, zo kunnen de smaken goed intrekken.

Bereiding

Steek je BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 110 graden. Als de BBQ op temperatuur is leg je een chunk rookhout tussen de gloeiende kolen.

Leg nu je vlees op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees. Sluit nu de deksel en houd de BBQ op 110 graden.
Als de kerntemperatuur van de Chuck Eye 63 graden is pak je het vlees in met aluminiumfolie en leg je hem weer terug op de gril van je BBQ.

Laat het vlees nu langzaam door garen tot een kerntemperatuur van 95 graden.
Haal het vlees nu van de BBQ en pak hem uit de aluminiumfolie. Bewaar het vocht van het vlees in een bakje en zet deze aan de kant. Pak het vlees weer in in een nieuw stuk aluminium folie en laat deze ongeveer een uur rusten.

Na ongeveer een uur kan je het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken of met je handen. Meng de pulled beef nu met de BBQ saus, een halve limoen en het sap van het vlees wat je hebt opgevangen.

Leg nu de Pulled Beef weer terug op de BBQ om hem weer op te warmen. Rooster nu ook de wraps op de BBQ.

Nu is het tijd om de Wraps op te bouwen, smeer de hele wrap in met crème fraîche en leg dan op één helft de pulled beef en op de andere helft de coleslaw en vouw hem dubbel.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *