Varkenswangen in een houtskool tortilla

Ingrediënten

1 Kilo Varkenswangen
100 Milliliter Gin
BBQ Rub. The Taste of Africa, No Rubbish
Appelcider
BBQ Saus

Tortilla’s
1 Theelepel Houtskoolpoeder
275 Gram Bloem
½ Theelepel zout
1 zakje instant gist (7 gram)
175 Milliliter lauw water

Tomaten salsa
500 gram Cherrytomaat
Bosje Peterselie
1 Rode Ui
1 Teen Knoflook
Olijfolie

Voorbereiding:

Injecteer de varkenswangen met de gin. Gebruik hiervoor een injecteerspuit. Daarna mag je ze rubben met de rub van No Rubbish.

Voeg bij het water het zakje gist en laat dit even staan.
Meng de bloem met de houtskoolpoeder en zout. Voeg hierbij het gist mengsel. Meng dit goed zodat er een zwarte deegbal ontstaat. Dek dit af met een vochtige theedoek en laat dit een uurtje staan op een warme plek.

Snij voor de tomaten salsa de cherrytomaat in 4-en, de peterselie fijn, de rode ui en knoflook ragfijn. Meng alles met elkaar en voeg olijfolie toe.

Bereiding:

Steek je BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 110 graden. Als de BBQ op temperatuur is mag je er een houtblokje toevoegen voor een rooksmaak. Ik gebruikte kersenhout.

Leg de varkenswangen op de BBQ en hou de temperatuur constant. Laat de varkenswangen voor 3 uur roken.
Na 3 uur pak je de varkenswangen samen met een eetlepel appelcider in aluminiumfolie per 2 a 3 stuks en leg je deze weer terug op de BBQ voor 2 uur.
Na 2 uur haal je de wangen van de BBQ en laat je de temperatuur oplopen tot 250 graden, zet een skillet op zijn kop in de BBQ dit wordt je grillplaat.

Snij het deeg in 6en en rol er een platte pannenkoek van. Bak het deeg om en om op de grillpan. 2-3 minuten is voldoende. Je ziet het deeg gaar worden.

Als je alle flatbreads hebt gebakken sluit je alle kleppen van je BBQ en zorg dat de temperatuur weer naar de 120 – 150 graden gaat.

Haal de varkenswangen uit de aluminiumfolie en smeer ze in met de BBQ saus. Leg ze nu terug op het rooster en laat ze liggen voor ongeveer 30 minuten.

Maak nu je flatbread op, leg er een blaadje sla op, vul hem verder af met varkenswangen en de de tomatensalsa! Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *