Spareribs Asian Style

Ingrediënten

  • 2 Kilo Spareribs
  • 200 Milliliter sojasaus
  • 1 Rode Peper, Fijn Gesneden
  • 1 Eetlepel Honing
  • 3 Centimeter Gember, Fijn Gesneden
  • BBQ Rub. No Rubbish, The Hulk
  • 100 Milliliter Appelazijn
  • 100 Gram Roomboter
  • 4 Eetlepels bruine basterdsuiker
  • BBQ Saus. Ik Gebruikte Saus Guru Royal Umani

Voorbereiding:

Leg de spareribs met de vleeskant naar beneden. Er bevind zich een vlies op de onderkant, die gaan we nu verwijderen. Het makkelijkst is dit om met de achterkant van een lepel over een botje heen te schrapen. Je zal zien dat je onder de vlies komt. Trek dit eraf, dit gaat het makkelijkst met een stukje keukenrol.

Meng 100 milliliter sojasaus, rode peper, honing, gember en 1 eetlepel BBQ rub met elkaar. Voeg dit bij de spareribs en laat dit een nacht marineren.

Meng de andere 100 milliliter sojasaus met de 100 milliliter appelazijn in een spuitflesje.

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 110 – 120 graden. Als de BBQ op temperatuur is voeg een rookblokje toe.

Leg nu de spareribs op de BBQ en sluit de deksel. Laat de spareribs 2,5 uur liggen met de temperatuur van 110 – 120 graden. Spuit ze elk half uur in met het mengsel van sojasaus en appelazijn.

Na 2,5 uur mag je de spareribs inpakken in aluminiumfolie met een klontje boter. Spuit ze nog een keer flink met het mengsel van sojasaus en appelazijn en bestrooi ze met een beetje bruine suiker.
Leg de ingepakte spareribs weer terug op de BBQ en sluit de deksel voor nogmaals 1,5 uur.

Na 2,5 uur mag je de spareribs uitpakken en smeer je ze in met de BBQ Saus. Je mag ze nu voor 15 – 30 minuten nog terug leggen zodat de BBQ saus mooi kan karameliseren. Ze zijn nu klaar om te eten, lekker met een coleslaw of stokbroodje. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *