Yakitori Spiesjes

Ingrediënten:

  • 300 Gram Kippen dijen
  • Zout
  • 15 Kleine Satéstokjes
  • 8 Eetlepels Mirin
  • 4 Eetlepels Sake
  • 8 Eetlepels Zoute Sojasaus
  • 1 Eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 Theelepel Sesamzaadjes
  • 2 Bakstenen

Voorbereiding:

Leg de satéstokjes in water en laat ze voor een uur weken.

Meng ondertussen de mirin, sake, zoute sojasaus en de bruine basterdsuiker met elkaar en giet dit in een pannetje en kook dit in. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Het moet een stroperige saus worden. Blijf wel roeren.

Snij de kippen dijen in kleine stukjes en rijg deze op de geweekte satéstokjes. Laat aan de bovenkant wel een stukje hout over, zodat ze op de stenen kunnen blijven liggen.
Strooi zout over de kippen en zet deze weg in de koelkast.

Bereiding:

Steek de BBQ aan met niet al te veel kolen. Als deze heet zijn leg de je de kolen tussen de bakstenen en zorg je dat er genoeg ruimte is om de stokjes tussen de stenen te hangen.

Grill de spiesjes tussen de stenen boven de houtskool en smeer ze regelmatig in met de stroperige saus. Dit mag je best vaak doen, blijf gewoon lekker draaien en smeren.

Als de kippen dijen rond de 75 graden zijn in de kern mogen ze eraf! Bestrooi ze nog even met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *