Shortribs Texas Crutch

Shortribs is toch wel mijn gerecht wat ik het leukst vindt om te maken. Waarom? Omdat na het einde van een lange BBQ sessie van ongeveer 10 - 15 uur een fantastisch stuk vlees van de BBQ af komt, waar heel veel smaak en geur aan zit. Hier maak je familie, vrienden of kennissen zeker blij mee! 
Mooi project voor het weekend.

Ingrediënten

  • Shortribs
  • Mosterd
  • Grove Peper En Grove Zeezout
  • Roomboter

Voorbereiding:

We beginnen met een basis rub te maken voor de shortribs. Ik vindt persoonlijk deze het lekkerst op de ribs. De rub is gemaakt van gelijke delen grove peper en zout. Texas style rub ook wel genoemd.
Maal de peper en zout kort in een vijzel.

Nu gaan we het vlees voorbereiden. We beginnen met het membraan te verwijderen. Deze zit aan de onderkant van de ribben, dus de kant van de botten. Steek de achterkant van een lepel langs het bot onder het vliesje. Probeer nu het vliesje beet te pakken en trek het in zijn geheel voorzichtig van het vlees af.

Draai het vlees nu om en verwijder grote stukken vet aan de buitenkant. Je mag nog wel wat laten zitten, maar het meeste moet er wel vanaf.

Smeer de shortrib in met de mosterd en strooi je peper/zout rub over de shortrib, mag aan beide kanten en laat hem een nachtje rusten in de koelkast.

Bereiding:

Bereid je BBQ voor indirecte hitte van ongeveer 100 graden. En voeg een blokje eikenhout, toe. Als de BBQ 100 graden is kan de shortrib op de BBQ.
Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees. Het vlees komt na een aantal uur in de welbekende “zone” dit is tussen de 65 – 70 graden. Als hij hierin zit gaan we hem inpakken in aluminiumfolie, dit heet de Texas Crutch methode.
Neem hiervoor 2 grote stukken aluminiumfolie die je kruislings op elkaar legt. Hierop leg je het vlees.
Vervolgens leg je een paar klonten roomboter op het vlees en pak je de ribben strak in het aluminiumfolie. Dit kan weer terug op de BBQ.

Ingepakt laat je de shortibs doorgaren tot een kerntemperatuur is bereikt van 95 graden.

Nu mogen de shortibs van de BBQ en vervolgens laat je ze in het aluminiumfolie nog een half uurtje rusten.
Nu heb je als het goed is een super mals stuk vlees. Eet smakelijk!

1 comment on “Shortribs Texas Crutch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *