Skirt in groene kruiden marinade met wijn

De skirt steak zit aan de binnenkant van de borstholte van een rund. Het vlees is grof van draad en stevig dooraderd met vet. Vroeger werd dit vlees verwerkt tot soepvlees en gehakt. Tegenwoordig wordt, door de sterk verbeterde mestmethoden en vleeskwaliteit van de vleesrunderen, het vlees vaak gebruikt voor steaks. Kleine lapjes vlees die door de structuur en de samenstelling van het vlees, een heel aparte smaakbeleving geven.
Het vlees is zeer zacht en heeft een prachtige, grove structuur.

Ingrediƫnten

  • 1 Kilo Skirt
  • 175 Milliliter Witte Wijn
  • 75 Milliliter Olijfolie
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Eetlepel Peterselie
  • 2 Theelepels Salie
  • 1 Theelepel Tijm

Voorbereiding

Snij de knoflook, peterselie, salie en tijm fijn.
Meng dan de Witte wijn met de olijfolie, knoflook, peterselie, salie en Tijm.

Haal de Skirt uit de koelkast en verwijder voorzichtig alle vliesjes en hard vet. Meng dan de Skirt met de groene marinade en laat dit een nacht marineren in de koelkast.

Laat de Skirt nu op kamertemperatuur komen.

Bereiding

Maak de BBQ klaar voor direct met een temperatuur van 220 graden.

Als de BBQ op temperatuur is, dan gril je de gemarineerde Skirt 2 minuut op beide zijde en laat de kerntemperatuur oplopen tot 48 graden. Check dit met je thermometer.

Laat nu de Skirt rusten onder aluminiumfolie. Pak hem niet in, maar leg een vel over het vlees. Als je hem inpakt dan gaart hij door en dat is niet lekker.

Snij nu haaks op de draad voor het beste resultaat.

Lekker met ingelegde rode ui en chimichurri.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *