Spaanse gehakt skewers met naanbrood

Ingrediënten

  • 350 Gram Riblappen Of 350 Gram Rundergehakt
  • 1 Sjarlot
  • 2 Eetlepels Paneermeel
  • ½ Ei
  • 1 Eetlepel Bieslook
  • 3 Eetlepels No Rubbish, Spanish Delight
  • 4 Plakken Ontbijtspek
  • 1 Eetlepel Honing
  • 2 Eetlepels Smokey Sriracha
  • 3 Eetlepels Mayonaise
  • 2 Naanbroden

Voorbereiding

Leg de Riblappen in de vriezer voor een half uur, dit zorgt ervoor dat deze makkelijk door je vleesmolen gedraaid kan worden. Gebruik schijf 5 of 8 van je vleesmolen. Draai het vlees 2 maal door de molen heen tot je een mooi gehakt hebt.
Heb je geen gehaktmolen, dan gebruik je natuurlijk rundergehakt.

Meng het paneermeel, ei, bieslook, en 2 eetlepels No Rubbish spanish Delight door het gehakt en kneed hier een stevige bal van.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en kneed 1 deel dit om je skewer heen, doe dit ook met de andere delen.
Nu rol je 1 plak ontbijtspek om het gehakt en dit laat je voor minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Meng voor de saus 1 eetlepel No Rubbish spanish delight, 1 eetlepel Smokey Sriracha en 3 eetlepels Mayonaise.

Bereiding

Steek je BBQ aan en houd rekening met directe hitte. Ik heb een plancha gebruikt, maar als je die niet hebt kan het heel makkelijk op het rooster.

Haal de Spaanse gehakt skewers uit de koelkast en smeer ze lichtelijk in met een beetje olijfolie.

Meng 1 eetlepel honing met 1 eetlepel smokey sriracha saus. Dit ga je gebruiken als glace voor je skewers.

Grill nu de skewers rondom mooi bruin en smeer ze af en toe in met het mengsel van honing en sriracha.

Serveer nu de skewers met de saus en misschien wat naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *