Pulled chicken nacho’s uit de dutch oven

Nacho's zijn een gerecht uit de Tex-Mexkeuken. Ze worden zowel als hoofdgerecht als bij wijze van snack gegeten.

Het gerecht bestaat uit tortillachips, bedekt met jalapeño en daar overheen kaas, soms vlees (meestal gehakt). Er zijn ook andere ingrediënten mogelijk, zoals ui, olijven, chorizo, mais en bonen. Het gerecht wordt vervolgens in de pan, oven of de BBQ bereid.

Het gerecht is voor het eerst in 1943 bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya ('Nacho') en geserveerd als "Nacho's Especiales", zijnde tortilla's, jalapeño en kaas. Aan hem danken ze dus hun naam.

Ingrediënten:

 • 500 gram kippen dijen
 • BBQ rub
 • 1 grote zak tortilla chips
 • 400 gram gepelde tomaten, geprakt
 • 1 zakje geraspte cheddar kaas
 • 1 zak rode en bruine bonen van Hak
 • 1 rode ui, fijn gesneden
 • 2 Jalapeno pepers, in ringen gesneden
 • Koriander, grof gesneden
 • 200 gram crème fraîche
 • guacamole 
 • BBQ Saus

Voorbereiding:

Steek de BBQ aan en zorg dat hij indirect op 150 – 180 graden is, gebruik een rookblokje voor toevoeging van een rooksmaakje. Ik gebruik voor kip meestal appel of kers. Smeer de kippen dijen in met de BBQ Rub en leg ze op het rooster van je BBQ. Rook de kippen tot de kerntemperatuur 76 graden is. haal ze van de BBQ. Laat ze iets afkoelen en pull the chicken!

Bereiding:

Leg onderin je Dutch oven een laag tortilla chips neer. Vervolgens maak je een laag van de tomaten, bonen mix, rode ui, Jalapeno pepers, cheddar kaas (ongeveer de helft van het zakje) en de pulled chicken. Strooi nog wat BBQ rub over dit heen en leg vervolgens weer een laag tortilla chips. Strooi hierover heen de andere helft van het zakje cheddar en leg de deksel op de Dutch oven.

Zeg de Dutch oven terug op de hete BBQ. Leg op de deksel een aantal kolen en laat dit 20 – 30 minuten staan op je rooster. Open af en toe de deksel van de Dutch oven om te kijken of de kaas al is gesmolten.

Haal de Dutch oven van de BBQ en leg er een paar klodders crème fraîche en guacamole op en strooi je de koriander erover heen. Als laatste giet je de BBQ saus naar smaak over de nacho’s. Eet Smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *