The Frozen Joy stoofpot

De zomer is helaas al weer ten einde en het is weer herfst en bijna winter. Een mooie tijd om stoofpotjes te bereiden op de BBQ-en en te genieten van de smaken en gerechten die deze periode met zich mee brengt.
Speciaal voor deze periode introduceert NoRubbish een limited Winter rub, The Frozen Joy. Een prachtige volle rub met de typische winter smaken rode wijn, kaneel en sinaasappel.

Dit gerecht is dan ook in samenwerking gedaan met NoRubbish.

Ingrediënten:

  • 12 Varkenswangen
  • 50 Milliliter olie
  • Klontje boter
  • 1 Grote Ui, Fijn Gesneden
  • 4 Eetlepels Rub. No Rubbish, The Frozen Joy
  • 1 bol knoflook
  • 300 Milliliter rode wijn
  • 1 pot Runderfond
  • 600 Milliliter water
  • 2 takken rozemarijn

Voorbereiding:

  1. Haal de vliesjes van de varkenswangen met een scherp mesje en meng de olie met 1 volle eetlepel van The Frozen Joy rub met het vlees en marineer het vlees voor 4 uur in de koelkast.
  2. Steek je BBQ aan en laat je Dutch oven mee verwarmen

    Bereiding:

  3.  Smelt een klontje boter in je Dutch oven en bak het vlees goudbruin voor een aantal minuten. Haal het vlees uit de Dutch Oven.
  4. Doe de fijngesneden ui in de Dutch Oven en laat deze glazig worden. Snij de knoflookbol door het midden en voeg deze toe samen met de 3 eetlepels Frozen Joy, rode wijn, runderfond, het water en de 2 takjes rozemarijn.
  5. Snij de varkenswangen in blokjes van 1,5 centimeter en voeg deze toe in de Dutch Oven.
  6. Sluit de deksel en laat het +/- 2 – 3 uur sudderen. De wangen moeten mooi zacht zijn en uit elkaar vallen.
  7. Haal de wangen uit de Dutch Oven.
  8. Kook nu de jus in tot ongeveer 800 milliliter.
  9. Giet de jus nu door een fijne zeef in een schone pan.
  10. Maak de jus wat dikker door een beetje bloem te te voegen. Haal hiervoor wel een beetje jus uit de pan en meng dit met de bloem. Nu mag alles terug. Dit voorkomt dat je klontjes gaat krijgen van bloem.
  11. Doe de wangen terug in je pan en serveer dit met heerlijke gegrilde groenten van de BBQ, aardappelpuree of rijst!
  12. Eet smakelijk

2 comments on “The Frozen Joy stoofpot

  1. Hallo Marco Ik heb dit recept afgelopen weekend gemaakt. En samen met vrienden gegeten, het was heerlijk.
    De Frozen Joy is echt super bij dit gerecht.

    1. Ha Henk,

      Dankjewel voor je toffe reactie. Leuk om te horen hoor. Wij vonden deze ook echt geweldig lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *