Gevulde Bavette met peterselie, parmazaan en walnoot

De bavette is de dikke rand vlees die in de vang van de het dier zit. Amerikanen noemen het flank steak, in het Nederlands noemen we het een Bavette. Vroeger werd dit stuk vlees vaak voor poulet of gehakt gebruikt, maar nu wordt het steeds meer als biefstuk gebruikt. 

No Rubbish heeft een nieuwe rub uitgebracht. Dit is een limited winter edition. Namelijk, The Frozen Joy! Dit is een mix van rode wijn, kaneel en sinaasappel.

Ingrediƫnten:

  • 1 Bavette aan 1 stuk
  • Olijfolie
  • The Frozen Joy rub van No Rubbish
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 bakje parmezaan vlokken
  • 1 Handje vol walnoten, gehakt
  • Bindtouw
  • Blokje rookhout

Voorbereiding:

  1. Let het stuk Bavette neer en snij hem open via het dikste gedeelte tot 1 cm van het einde. Klap nu de bavette open.
  2. Smeer hem in met olijfolie
  3. Rub het vlees in met The Frozen Joy rub
  4. leg hierop de platte peterselie, parmezaan vlokken en de gehakte walnoten
  5. Rol de Bavette nu voorzichtig op, zodat er een rollade ontstaat
  6. knoop de rollade vast met bindtouw.
  7. Haal de rollade nu nog een keer door de rub heen.

Bereiding:

  1. Bereid je BBQ voor om hem indirect te gaan gebruiken, laat de temperatuur oplopen tot +/- 120 graden.
  2. Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen en sluit de deksel.
  3. Wanneer de BBQ begint met roken, leg je de bavette rollade op je grill. Steek in de rollade een kerntemperatuurmeter.
  4. Als de kern 48 graden is, haal je de rollade van je BBQ en laat je hem rusten onder een stuk aluminiumfolie die je er losjes oplegt.
  5. Snij nu mooie plakken en eet smakelijk

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *