Gerookte Steak Tartare met truffel

Ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht

  • 250 gram biefstuk
  • 4 plakken Serranoham
  • 1 kleine rode ui
  • 1,5 Eetlepel kappertjes
  • 5 kleine augurkjes 
  • 1 Theelepel mosterd
  • 2 eidooiers 
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • 2 Eetlepels truffel tapenade
  • Tabasco 
  • 2 volle handen stro
  • 4 pipetjes
  • Kiemgroenten

Bereiding:

  1. Snij de rode ui, kappertjes en de augurkjes rag fijn.
  2. Snij de biefstuk heel fijn. Het beste kan je hem een half uurtje van tevoren in de vriezer leggen, dan snijd hij makkelijker. Snij blokjes van ongeveer 0,3 cm
  3. Leg de Gehakte biefstuk in een bakblik en en een klein blikje met de ei dooiers.
  4. Leg 2 handen stro neer in de BBQ en steek dit aan. Zet de bakblikken in de bbq en sluit de deksel.
  5. Open de deksel na 2 minuten en steek het stro opnieuw aan. Herhaal dit 3 – 4 keer. Haal nu alles van de BBQ af.
  6. Meng nu de gehakte biefstuk met de ui, kappertje, augurkjes, mosterd, tabasco en 0,5 eetlepel truffel tapenade. (speel een beetje met de smaken en de hoeveelheden)
  7. Zet alles in de koeling voor een half uurtje
  8. Vul 4 pipetjes met de gerookte eidooier.
  9. Meng de mayonaise met de rest van de truffel tapenade.
  10. Maak nu de borden op, pak een middel grote ringvorm en doe hierin 1/4 van de steak tartare en druk dit licht aan. Leg hierop een plak serranoham en de kiemgroenten. Smeer naast het bord een beetje van de truffelmayonaise en steek de pipet gevuld met eidooier in de tartare.
  11. Eet Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *