Ingrediënten
- 1 kilo varkensfilet
- 1 fles Liefmans kriek
- 2 stuks steranijs
- 2 theelepels roze peper
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepels rode wijn azijn
- 2 eetlepels rode bessen jam
- 50 gram boter
Voorbereiding:
- Steek de BBQ aan en laat deze indirect naar 150 graden gaan.
- Meng het flesje kriek met de steranijs en de roze peper.
- Laat dit tot de 1/4 inkoken in een klein pannetje zonder deksel, tot het een redelijk dikke saus is geworden. Haal het pannetje van het vuur.
- Meng de Appelstroop, rode wijnazijn, rode bessen jam toe en roer dit goed door.
- Voeg als laatste de boeter door de saus, dit zorgt voor de binding.
Bereiding:
- Leg de varkensfilet op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
- Laat de kerntemperatuur oplopen tot de 55 graden komen en smeer dan je varkensfilet in met de glace van de kriek.
- Smeer regelmatig in, als de filet op 65 graden is, stop je met smeren.
- Haal de filet bij 70 graden van het rooster en laat hem nog even rusten onder aluminiumfolie.
- Snij nu mooie dunnen plakken. Eet smakelijk!
Nu online: de webshop. Gratis verzending vanaf € 100,- Sluiten