Wild zwijn worstjes

Afgelopen zaterdag ben ik samen met een paar BBQ fanaten en slagers bezig geweest om eens te kijken wat een mooie samenstelling is voor verse grill worsten. Iedereen bedacht een mooi recept. 
Dit allemaal deden we op de crolehoeve bij Leon Moonen. Leon vertelde mij dat hij ook wild zwijn had, dus daar wilde ik wel iets mee gaan doen. 
Ik bedacht dit wild zwijn worstje en rookte dit op de smoker. Maar je kan ze natuurlijk ook voorgaren, roken in een kamado of even door snijden en ze direct boven vuur grillen.

Ingrediënten

  • 1 kilo wild zwijn poulet
  • 150 gram buikspek
  • 20 gram karwijzaad
  • 15 gram knoflookpoeder
  • 20 gram zout
  • Cayennepeper, naar smaak
  • 1 sjalot, zeer fijn gehakt
  • Verse varkensdarm

Voorbereiding:

  1. Maal het wild zwijn poulet en het buikspek tot een niet te grove gehakt.
  2. Voeg hier het karwijzaad, knoflookpoeder, zout, cayennepeper en de fijngehakte sjalot aan toe en meng dit goed met elkaar.
  3. Maak een klein bolletje van het gehakt en bak dit in de koekenpan, zo test je of er voldoende smaak in je vlees zit. Je kan nu nog wat aanpassen.
  4. Spoel de varkensdarm uit in koud water. Zodat alle zoutresten weg zijn.
  5. Stop het gehakt in de worsten vuller.
  6. Doe de darm om de trechter en vul met behulp van de worstenvuller de darmen.
  7. Als de darm gevuld is draai je de worsten. Zorg voor worsten van ongeveer 10 – 12 centimeter.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 120 – 150 graden.
  2. Gebruik rookhout om te roken.
  3. Leg de worsten op de BBQ of smoker voor ongeveer 30 – 45 minuten.
  4. Check met een kerntemperatuurmeter of de kern 68 graden is, dan zijn ze goed. Let wel even op dat je niet teveel gaat prikken, dan verliezen je worsten teveel vocht en worden ze droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *