Cookperfect

Ik ben sinds een tijdje in het bezit van de CookPerfect ik ontving deze van The Fire Station om te testen. The Fire Station is een BBQ shop compleet met BBQ experience center in hartje Kaatsheuvel. Gevestigd in een sfeervolle, voormalige brandweerkazerne die dateert uit de jaren 50. Daarnaast is er ook een webshop, dit is kamadoexpress.nl. Deze webshop bestaat sinds 2016 en is bij onder vele van jullie vast wel bekend. Zo niet, check snel eens deze webshop.

De CookPefect, wat is het?

De CookPefect is een intelligente digitale kerntemperatuurmeter die ontworpen is in Denemarken. In 2015 is het idee ontstaan om een intelligente kerntemperatuurmeter te ontwikkelen. In 2016 is er en patent aangevraagd waarnaar er een half jaar later een prototype klaar lag om getest te worden. Na enorm veel testen is de CookPefect in februari 2018 uitgekomen en werd deze verkocht.

Unboxin van de cookperfect

De CookPefect komt thuis in een zeer mooie en stevige verpakking, zelfs hier is over nagedacht. Hij wordt compleet geleverd, naast een basis station en de probe zit er in de doos ook een kleine kruiskop schroevendraaier om de meegeleverde AA batterijen mee te installeren. Tevens vindt je een beknopte handleiding over de werking, maar deze verteld je genoeg over de werking en de installatie van de thermometer.

Wat me direct opvalt aan de CookPefect is dat er geen display of knoppen op het basisstation zit.
De probe is wat dikker dan ik gewend ben, maar dit heeft er alles mee te maken dat her heel wat techniek in de probe zit, omdat hij het vlees op 5 punten meet in de probe. Maar hierover later natuurlijk meer.
Het open schroeven van de bodem gaat gemakkelijk door de bijgeleverde schroevendraaier, hier plaats je 2 AA batterijen in. Het valt me meteen op dat er in de bodem een magneet zit, makkelijk!

Verbinden en gebruik van de CookPerfect

Er zit geen aan- en uit knop op de CookPefect. De CookPefect gaat automatisch aan zodra je de probe verbindt met het basisstation. Hij zoekt nu ook direct verbinding met je device. Je kan de CookPefect gemakkelijk verbinden met je device door de app die je kan downloaden in de android en apple store .

Nadat de CookPefect verbonden is, is hij klaar voor gebruik. Steek je probe in het stuk vlees (er is een duidelijke inkeping in de probe, zodat je deze perfect kan plaatsen) en in de app kan je kiezen voor diverse mogelijkheden.
1. Snelle start, hier kan je de eindtemperatuur instellen.
2. Varken
3. Gevogelte
4. Rund
5. Vis
6. Lam

Bij alle opties kan je de eind temperatuur instellen met diverse ander alarmen. Bijvoorbeeld de tijd, de dome temperatuur.
Nu kan je op “begin met bakken” klikken. Je komt in een nieuw scherm waar je krijg nu 2 verschillende temperaturen te zien. De kerntemperatuur en de omgevingstemperatuur. De probe meet dus beide temperaturen.
Tevens geeft de app aan wat de verwachte eindtijd zal zijn. Dit is wel een indicatie.

Intelligentie van de CookPerfect

Ik had het net al even over de intelligentie van de probe. De probe meet het vlees op 5 verschillende punten, dit maakt de meter uniek. Zo beschik jij altijd over een perect gegaard stuk vlees.

Bereik van de CookPerfect

De verbinding is vrij stabiel en ik heb een groot bereik kunnen meten. Zeker 12 meter incl. een muur. Omdat ik vaak in mijn kantoor op zolder werk heb ik daar ook gemeten, Ik denk dat dat zo’n 25 – 30 meter is vanaf het basis station van de CookPefect. Dus hierover is niks te klagen. Ik haal dat niet met andere meters. Volgens CookPefect kan je een bereik halen van maar liefst 120 meter. Dit heb ik nog niet uitgetest.

Conclusie

Laat ik eens beginnen met de dat de CookPefect voor mij de beste meter is tot nu toe. En ik heb er al heel wat mogen testen ondertussen.
Hij is eenvoudig te gebruiken door de overzichtelijk indeling van de app. Bereik is dikke prima.
De probe meet op 5 punten in het vlees, hierdoor is de kans dat je vlees mislukt nog kleiner geworden.

Ik heb wel 1 minpuntje. De CookPefect heeft ruimte voor 2 probes, maar hij wordt geleverd met 1 probe. Natuurlijk kan je hem uitbreiden door er een losse probe bij te kopen.

De CookPefect is verkrijgbaar bij kamadoexpress.nl en in de winkel The Fire Station.

Deze review is gesponsord door The Fire station en kamadoexpress.nl. Deze review is mijn persoonlijke mening. The Fire Station en Kamadoexpress.nl bedankt voor het sponsoren van deze fantastische kerntemperatuurmeter.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *