Jalapeno jam

Na mijn avontuur om worsten te gaan maken bij de crolehoeve had ik nog 6 jalapeno pepers over. Ik vond het zonde om ze weg te gooien. Dus ik ben opzoek gegaan naar een leuk recept.
Ik ben al een aantal keren bij verschillend mensen de bacon jam tegen gekomen. Dit kan dus ook met jalapeno's dacht ik. Dat lukte, er kwam een hele mooie zoete pittige jam uit. 
Perfect om te serveren bij een goede steak, een mooi stuk varken of bij kip. Je kan hem ook goed serveren bij een oud stuk brokkel kaas.

Ingrediënten

  • 6 Jalapeno pepers
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 125 Milliliter balsamico azijn
  • 700 Milliliter water
  • 300 Gram suiker
  • 1 Eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Snij de Jalapeno pepers, rode paprika en de groene paprika in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie en voeg de jalapeno pepers, rode en groene peper toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  3. blus het af met de balsamico azijn en roer dit goed door voor 1 minuut.
  4. Voeg nu het water toe en de suiker
  5. Laat dit nu voor 45 minuten zachtjes inkoken
  6. De jam is klaar als hij dik en stroperig is. Maar, let op dat je hem niet te lang inkookt want dan verbrandt de jam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *