Ingrediënten
- 750 gram kinnebak
- 500 gram chunk (schouder van de koe)
- 14 gram zout
- 2 theelepels peper
- 1 theelepel rozemarijn
- 0.5 theelepel karwijzaad
- 0.5 theelepel nootmuskaat
- 0.5 theelepel piment, door de vijzel
- 2 theelepels No Rubbish, the naked gun powder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 centimeter verse gember, ragfijn gesneden
- 1 theelepel rode peper vlokken
- Verse varkensdarm
- 2 grote blikken bier
- Klontje boter
- 2 grote uien, in ringen gesneden
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 2 Eetlepels chili vlokken
- 1 laurierblad
- Zout en peper
Voorbereiding:
- Snij het kinnebak en de chunk in stukken van 5 x 5 cm en leg het een half uurtje in de vriezer.
- Maal het vlees op een midden grove schijf door de gehaktmolen.
- Meng nu het zout, peper, rozemarijn, karwijzaad, nootmuskaat, piment, the naked gun powder, knoflookpoeder, gember en de chili vloken door het gehakt.
- Kneed dit tot een stevig deeg, je zal zien hoe langer je kneed hoe
steviger het deeg word. Kneed het voor ongeveer 10 minuten. - Laat het deeg even rusten. Spoel ondertussen de darm uit met koud water. Darmen worden bewaard in zout. Dus spoel goed.
- Doe de darm alvast op de trechter van je worstenvuller
- Vul de worstenvuller met het vlees en vul nu langzaam de darm.
- Draai nu worsten van ongeveer 10 – 12 centimeter.

Bereiding:
- Steek je BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 130 graden.
- Leg je worsten op het rooster en laat ze liggen totdat de kern 65 graden is.
- Zet ondertussen een Dutch Oven of een skillet op het vuur en laat een klontje boter smelten.
- Laat de uien even zweten, voeg nu het bier, knoflook, chili vlokken en het laurierblaadje
- Laat dit even een half uurtje trekken
- Voeg nu de worsten bij het bier en sudder dit voor 15 minuten.
- Serveer nu de worsten. Bijvoorbeeld op een broodje met zuurkool, BBQ Saus en de uien.

