Pulled Pork Pie

Vaak als je Pulled Pork gaat maken is dat van een groot stuk varkensvlees, zowel de procureur als de boston but zijn best groot. Dus je hebt misschien wel wat over. Ik bereid sowieso meer, zodat ik altijd leftovers heb. 
Dit recept maak ik dus met de leftover pulled pork. Maak eens een heerlijke Pie. met groeten en aardappel. 1 maaltijd dus in 1 taart. Heerlijk!

Ingredienten:

  • 400 gram pulled pork, zie recept hier.
  • 1 rol bladendeeg
  • 2 Eetlepels No Rubbish, Spanish Delight
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 200 gram doperwten 
  • 150 gram aardappels in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 120 milliliter appel cider azijn
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei

Bereiding:

  1. Steek je BBQ aan en zet een skillet op het vuur.
  2. Verhit wat olie en bak de uien glazig.
  3. Voeg nu de wortels, doperwten en de aardappels toe en bak dit voor 5 – 10 minuten
  4. Voeg nu de tomatenpuree, appel cider azijn, bruine suiker en mosterd bij de groenten mix en breng het aan de kook.
  5. Laat het nu een tijdje staan zodat de saus dikker kan worden.
  6. Als de saus dik genoeg is voeg je de pulled pork toe.
  7. Haal de skillet van het vuur en laat de temperatuur zakken in je BBQ tot 180 – 200 graden en bouw hem om tot indirect.
  8. Snij uit het bladendeeg een cirkel die net zo groot is als je skillet, let deze cirkel van bladendeeg op je pulled pork mix.
  9. Maak eventueel nog een paar blaadjes van het overgebleven bladendeeg en leg dit op je taart.
  10.  Klop het ei en smeer het bladendeeg in met het ei.
  11. Zet de skillet terug op de BBQ en bak de pie voor 15 – 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *