Groenten uit de Dutch Oven

Dit gerecht maakt ik in mijn nieuwe Dutch Oven die ik heb gekregen van Valhal Outdoor. Ik hou van buiten koken. Hoe leuk is het om buiten een vuurtje te maken en rondom dat vuurtje heerlijk te koken. 

Ik wilde graag een vegetarisch recept maken. Dus iets met lekker veel groenten. Dit is een heerlijke mix geworden van pastinaak, aubergine, courgette, tomaat, zoete aardappel, knoflook en rode paprika geworden. Maar je kan natuurlijk hiermee variëren. Denk ook eens aan knolselderij, wortel, bieten of misschien een appeltje.

Ingrediënten:

  • 1 Pastinaak
  • 1 Aubergine
  • 1 courgette
  • 1 Vleestomaat
  • 2 Zoete aardappelen
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Bol knoflook
  • 4 Takjes rozemarijn 
  • Olijfolie

Voorbereiding:

  1. Snij de pastinaak, aubergine, courgette, vleestomaat en de zoete aardappel in dunne plakken.
  2. leg de groenten afwisselend op de bodem van de Dutch oven.
  3. Snij de paprika in 4 en leg deze in het midden
  4. Snij de onderkant van de knoflook bol eraf, zodat de teentjes open liggen.
  5. Giet wat olijfolie over de groenten en leg hierop de rozemarijn.

Bereiding:

  1. Steek een aantal briketten aan. Leg de ring van de deksel vol met gloeiende briketten en leg 4 à 5 briketten onder de Dutch oven. Je wil namelijk meer warmte vanaf boven, dan vanuit de bodem. Je groenten zullen dan ook snel verbranden. Hou hier rekening mee.
  2. Bak de groenten in de Dutch Oven voor ongeveer 30 minuten.
  3. Hou de groenten wel in de gate, het kan heel snel gaan namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *