Voorbereiding: 1 nacht
Bereiding: 2,5 uur
Ingrediënten:
- 1 Kilo varken procureur
- 250 milliliter sojasaus
- 2 Eetlepels zoete ketjap
- 2 theelepels droge sherry
- 4 tenen knoflook gesneden
- 7 centimeter gember, ragfijn gesneden
- 1.5 theelepel 5 kruiden poeder
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 1 theelepel 5 kruiden poeder
- Blok rookhout
- Spit voor je BBQ (als je die niet hebt, leg je hem op het rooster)
Voorbereiding:
- Snij de procureur vanaf de zijkant open. Snij tot 1,5 cm van het einde en klap hem open.
- Meng de sojasaus, ketjap, sherry knoflook, gember en de 5 kruidenpoeder bij elkaar.
- De het vlees samen met de marinade in een grote ziplock zak of trek hem vacuüm. Zorg er wel voor dat al het vlees is bedenkt met de marinade.
- Leg het weg in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar een nacht is altijd beter.
Bereiding:
- Maak de BBQ gereed voor indirect op 180 graden. Natuurlijk ga je het spit gebruiken, dus maak deze ook klaar.
- Haal het vlees uit de marinade en dek het vlees droog. Haal alle grove stukken gember of knoflook eraf, dit gaat anders verbranden
- Rol je procureur nu op tot een rollade en bind hem vast met bind touw.
- Rijg de procureur nu op je spit en draai hem goed vast.
- Voeg rookhout toe aan je hete kolen en hang de spit in de BBQ
- Stel je temperatuurmeter in op 68 graden, laat je temperatuur langzaam zakken naar 150 graden.
- Nu maak je de glacé, meng daarvoor de honing, hoisinsaus en de 5 kruidenpoeder door elkaar.
- Als je vlees 68 – 70 graden is, mag je hem insmeren met de glacé.
- Sluit je deksel en laat de procureur mooi karameliseren voor een klein half uurtje.
1 comment on “Chinese Procureur aan het spit”