The bacon onion bombs

Ingrediënten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 4 grote uien
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 eetlepels BBQ rub
  • 2 Eetlepels platte peterselie
  • 1/2 ei
  • Paneermeel
  • 12 – 16 plakken ontbijtspek 
  • BBQ saus naar keuze

Voorbereiding:

  1. Snij de het kontje en bovenkant van de ui eraf en snij hem door de helft.
  2. Verwijder de schil van de uien en pel de buitenste laag van de ui eraf, doe dit zeer voorzichtig. Deze moeten heel blijven, dit is je buiten kant van de Onion bomb.
  3. Snij de rest van de uien fijn
  4. Meng het gehakt met een deel van de gesneden uien, knoflook, BBQ rub, peterselie, ei en paneermeel toe.
  5. Maak nu 4 ballen gehakt, maak ze zo groot dat ze in de buitenste laag van de uien passen.
  6. Plaats de buitenste laag van de ui om het gehakt
  7. Neem het spek en bedek de uien hiermee.
  8. Wikkel het spek zo dat de uiten bij elkaar blijven, steek eventueel een prikker in de bomb.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 110 – 120 graden.
  2. Leg de onion bombs op het rooster.
  3. Als de kerntemperatuur 60 graden heeft bereikt, smeer je ze in met BBQ saus.
  4. Sluit de deksel weer. Als nu de kerntemperatuur 72 graden is mogen de ballen van de BBQ.
  5. Laat ze nog even 10 minuten rusten. Eet smakelijk.

2 comments on “The bacon onion bombs

  1. Hoe Lang duurt het ongeveer op de bbq? Dat is qua timing wel good to know voor als je combinaties gaat maken.
    Lijkt mee een heerlijk dingetje zo tussendoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *