Grillworst met (room)kaas

Grillworst is zo immens lekker en het is nog niet eens heel moeilijk om te maken. Ik heb geluk dat ik een sous vide stick heb, maar je kan dit ook heel goed maken in een pan warm water. Als je maar zorgt dat je rond de 75 - 80 graden blijft. 
Je kan natuurlijk enorm variëren met de ingrediënten. Ik heb nu met kaas, maar zonder kaas kan natuurlijk ook enorm goed.
Voorbereiding: 1,5 uur
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram kip gehakt
  • 100 – 150 gram jong (belegen) kaas
  • 50 gram roomkaas
  • Sriracha saus, hoeveelheid naar smaak
  • 2 eetlepels mosterd
  • BBQ Rub
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  1. Snij de jong (belegen) kaas in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 5 mm
  2. Meng het gehakt, kaas, roomkaas, sriracha saus, 1 eetlepel BBQ Rub en de peper en zout goed door elkaar heen.
  3. Leg een stuk vershoudfolie op je aanrecht en leg hier de helft van het vlees op.
  4. Rol nu op tot je een grote worst krijg, maak er een soort van toffee van en bind het vast me wat bindtouw o.i.d.
  5. Doe dit nu ook met de andere helft van het vlees.
  6. Laat het rusten in de koelkast voor een uurtje

Bereiding:

  1. Maak je sousvide bad warm, zorg voor een temperatuur van ongeveer 75 graden. Als je geen sousvide hebt, vul een grote pan met water en breng dit tegen de kook aan. Zorg ervoor dat het water constant op 75 – 80 graden is.
  2. Leg de worsten in het bad en laat dit voor ongeveer een uurtje liggen. De kerntemperatuur van de worsten moet 75 graden zijn.
  3. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen
  4. Steek je BBQ aan en zorg voor directe hitte van 160 graden ongeveer.
  5. Pak je worsten uit en smeer de worsten in met een dun laagje mosterd.
  6. Strooi nu de BBQ rub over je worsten.
  7. Leg de worsten voor 15 – 20 minuten op je rooster van de BBQ zodat de BBQ rub goed kan karameliseren. Draai je worsten wel om af en toe.
  8. Ik had de worsten op de spit gedaan, zodat ze rondom mooi grilde.
  9. Laat ze even rusten en snij ze in mooie plakken.

Tip: Je kan natuurlijk allerlei verschillende vullingen gebruiken, diverse kruiden. Variëren mag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *