Is it popcorn? Is it chicken? It’s BBQ popcorn chicken
Voorbereiding: 30 minuten Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten:
350 gram Kippendijen
150 gram bloem
150 gram panko
2 eetlepels BBQ rub
30 gram Parmezaanse kaas
2 eieren
Scheutje kookroom
Originele BBQ saus
2 eetlepels honing
Voorbereiding:
Snij de dijen in blokjes van 2 centimeter
Meng de panko, BBQ rub en de Parmezaanse kaas in een diepe schaal
Meng het ei en de kook room met elkaar in een diepe schaal
Doe de bloem in een diepe schaal
Nu gaan we de kip in de volgende volgorde voorzien van een krokante paneer laag.
Haal de kip door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko mix.
Bereiding:
Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 200 graden.
Als de BBQ warm is leg je de kip stukjes op je rooster en sluit je de deksel, laat dit 15 minuten liggen.
Meng in een pannetje de BBQ saus en de honing en verwarm dit.
Na 15 minuten dip je de kip popcorn in de BBQ saus en leg je ze terug op het rooster voor nogmaals 15 minuten. De kip moet een kerntemperatuur hebben van minimaal 74 graden.