Honing-kaas BBQ Popcorn

Is it popcorn? Is it chicken? It’s BBQ popcorn chicken
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gram Kippendijen 
  • 150 gram bloem
  • 150 gram panko
  • 2 eetlepels BBQ rub
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Scheutje kookroom
  • Originele BBQ saus
  • 2 eetlepels honing

Voorbereiding:

  1. Snij de dijen in blokjes van 2 centimeter
  2. Meng de panko, BBQ rub en de Parmezaanse kaas in een diepe schaal
  3. Meng het ei en de kook room met elkaar in een diepe schaal
  4. Doe de bloem in een diepe schaal
  5. Nu gaan we de kip in de volgende volgorde voorzien van een krokante paneer laag.
  6. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko mix.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 200 graden.
  2. Als de BBQ warm is leg je de kip stukjes op je rooster en sluit je de deksel, laat dit 15 minuten liggen.
  3. Meng in een pannetje de BBQ saus en de honing en verwarm dit.
  4. Na 15 minuten dip je de kip popcorn in de BBQ saus en leg je ze terug op het rooster voor nogmaals 15 minuten. De kip moet een kerntemperatuur hebben van minimaal 74 graden.
  5. Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *