chimichurri

Chimichurri is een saus en marinade en wordt gebruikt bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken.

De naam zou afkomstig zijn van 'Jimmy McCurry', een Ier uit de 19e eeuw die zich inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheidsstrijd en die volgens zeggen de eerste was die deze saus zou hebben bereid. Omdat de naam 'Jimmy McCurry' moeilijk was uit te spreken door de lokale bevolking werd het verbasterd tot 'chimichurri'.

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes munt
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 halve rode peper, rag fijn
  • 1 halve rode ui heel fijngesnipperd
  • 1 halve citroen, uitgeperst
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml rode wijnazijn
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snij alle ingrediënten rag fijn. Doe dit met een mes voor de mooiste chimichurri.
  2. Meng de Knoflook, oregano, koriander, munt, platte peterselie en de rode peper in een vijzen.
  3. Voeg de ui, citroensap, olijfolie en de rode wijnazijn toe.
  4. Zorg ervoor dat alle ingrediënten onder de olie staat. Voeg desnoods meer olie en azijn toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout

1 comment on “chimichurri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *