Entrecote met koffierub

Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote betekent letterlijk vertaald 'tussen de ribben' en werd traditioneel dan ook gesneden uit het rib gedeelte van het rund. Tegenwoordig van het lendenstuk, in het Frans contrefilet genoemd. 
Normaal eet ik een steak alleen met peper en zout, maar deze variant met een goede koffierub is ook tof en vooral heel lekker
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 dikke entrecote
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gemalen koffie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel chili poeder
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel cacao poeder
  • 1/1 theelepel koriander

Voorbereiding:

  1. Meng de koffie, zout, paprikapoeder, chilipoeder, bruine suiker, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, cacao poeder en de koriander door elkaar en mix het goed.
  2. Smeer de entrecote in met olijfolie en  strooi de koffierub over de entrecote
  3. Masseer de rub goed in de entrecote.

Bereiding:

  1. Als je entrecote dikker is dan 1,5 centimeter, dan gaan we hem eerst indirect bereiden.
  2. Zorg dat je BBQ indirect op 120 graden hebt.
  3. Leg je entrecote op de BBQ en laat de kerntemperatuur oplopen tot de 48 graden.
  4. Maak de BBQ klaar voor direct en verhoog de BBQ tot 250 graden, als je een dun stuk entrecote heb ga je hem alleen grillen tot de juiste kerntemperatuur.
  5. Leg je entrecote terug op de BBQ en grill hem kort op beide zijdes. De kern moet rond de 55 – 58 graden zijn voor medium.
  6. Haal het vlees van de BBQ en laat hem rusten onder aluminiumfolie.
  7. Serveer de entrecote met bijvoorbeeld chimichurri.

1 comment on “Entrecote met koffierub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *