Review: Valhal Outdoor Cast iron care wax

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Martijn van Valhal Outdoor. Ik heb het gietijzer van Valhal Outdoor wel vaak voorbij zien komen op socials. 
Het valhal Outdoor assortiment bestaat uit gietijzeren cooking gear en bijpassende accessoires die perfect geschikt zijn om te barbecueën of op open vuur te koken. En laat mij dat nou eens erg aanspreken ;-).

Introductie

Gietijzer is ideaal om te koken in een BBQ, oven of op open vuur en de producten worden nog mooier na jaren van gebruik. Dankzij de optimale warmteverdeling kan je de mooiste broden bakken, een biefstuk grillen of heerlijke stoofschotels bereiden. Je kan dit doen in je eigen tuin met vrienden, op een camping tijdens je vakantie of terwijl je in de natuur bent.

Valhal Outdoor is in 2019 begonnen met het uitbreiden van hun assortiment, waardoor ze ook direct meer naamsbekendheid kregen. Op dit moment hebben ze een compleet assortiment outdoor cooking producten in het assortiment.

Maar wie veel gietijzer gebruikt weet ook dat dit veel onderhoud nodig heeft om mooi te blijven.
Nu heeft Valhal Outdoor daar een heel mooi nieuw product voor, dit gaat ervoor zorgen dat jij je gietijzer heel makkelijk tip top in orde hebt. Gietijzer heb je nou eenmaal voor het leven.

Valhal Outdoor Wax

De Valhal Outdoor wax is volgens eigen recept gemaakt in Nederland. De Valhal Outdoor wax bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten en is perfect voor het verzorgen van je gietijzeren pannen en accessoires, maar kan je ook gebruiken voor het inbranden van je gietijzeren items.

Ik kreeg een potje Valhal outdoor wax opgestuurd van Martijn om dit nieuwe product eens te testen.
De wax is mooi stevig en kan met een spons of doek gemakkelijk uitgesmeerd worden. Omdat er alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt heeft de was een mooie lichtgele kleur en ruik je een vleugje bijenwas.

Hoe gebruik je de wax? Zowel voor inbranden als onderhouden.

  1. Verwarm je oven of BBQ op 150 graden.
  2. Maak je gietijzer schoon met warm water en droog hem af.
  3. Zet het gietijzer voor 5 minuten in de oven of BBQ.
  4. Smeer het gietijzer in met de wax, omdat het gietijzer nu warm is smeert het makkelijker.
  5. Verhoog je temperatuur naar 180 – 200 graden.
  6. Zet het gietijzer opnieuw in de oven of BBQ en laat deze staan voor 1,5 uur.
  7. Voor een optimaal resultaat, herhaal stap 4 en 5.

Conclusie:

Het hoeft dus helemaal niet lastig te zijn om je gietijzer te onderhouden. Sterker nog, door de Valhal Outdoor wax is dit een eitje geworden.
Zo ga je dus nog langer genieten van je mooie pan of skilled.

Koop je Valhal Outdoor wax bijvoorbeeld hier

Deze review is gesponsord door Valhal outdoor. Deze review is mijn persoonlijke mening. Valhal outdoor bedankt voor het testen van deze wax!

Voor recepten wat je met gietijzer kan maken klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *