Runderwangen van de BBQ

Runderwangen zitten aan weerszijden van de kop. Het zijn ovaalvormige, dikke stukken vlees met een diep rode kleur. Het vlees bevat zeer weinig vet, maar wel veel zenen en spieren. Runderen gebruiken hun wangen namelijk bij het kauwen, en ze kauwen heel wat af! Het vlees is dus vrij stug. Erg geschikt om te stoven, maar natuurlijk ook om te roken. Gebruik ze dan voor bijvoorbeeld een wrapje of op een bolletje als pulled beef!
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4 – 5 uur

Ingrediënten:

  • 1 kilo runderwangen
  • 2 eetlepels BBQ rub
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels BBQ saus
  • Boter
  • (Olijf)olie
  • Aluminiumfolie

Voorbereidingen runderwangen

  1. Verwijder de vliesjes van de runderwangen doe dit met een heel scherp mes.
  2. Smeer de runderwangen in met (olijf)olie.
  3. Strooi de rub over de runderwangen en masseer het goed in.

Bereiding runderwangen

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 110 – 120 graden.
  2. Leg nu eventueel een rookblokje tussen de kolen.
  3. Verdeel de runderwangen op het rooster en laat deze roken op 110 graden voor 3 uur.
  4. Na 3 uur ga je de runderwangen inpakken in aluminiumfolie, Pak de runderwangen per stuk samen met een wat honing, bruine suiker, BBQ saus en boter.
  5. Leg de pakketjes weer terug op de BBQ en steek een temperatuurmeter in de runderwangen.
  6. Gaar de runderwangen nu tot 95 graden en haal ze van de BBQ
  7. Laat ze nog even 5 minuten rusten voordat je ze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *