Big boss burger

Ingrediënten voor de Big Boss burger:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 teentje Knoflook
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 plakken Cheddar
  • Krop sla
  • 1 Eetlepel BBQ rub, Pink devil van No Rubbish
  • 2 eetlepels gember siroop
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 hamburger bol

Voorbereiding van de Big Boss burger:

  1. Snij de knoflook fijn en meng het met het gehakt en de uienpoeder.
  2. Maak 2 grote burgers van ieder 150 gram, zorg ervoor dat de hamburgers iets groter zijn dan je broodje. Hij krimpt nog wel tijdens bereiding.
  3. Snij de hamburger bol in 3-en, zodat je een bodem, een tussenstuk en een deksel hebt.
  4. Meng de BBQ rub, gember siroop en de mayonaise met elkaar.

Bereiding van de Big Boss burger:

  1. Steek de BBQ aan en zorg dat je boven de kolen kan grillen. Zorg voor een hitte van ongeveer 200 – 250 graden en zet een skilled op het rooster.
  2. Bak de ontbijtspek knapperig in de skillet.
  3. Leg de 2 hamburgers op het rooster en bak de hamburgers tot een kerntemperatuur van 54 graden in de kern. Draai de hamburger elke 2 minuten om.
  4. Als ze klaar zijn haal je ze van de BBQ en laat je ze onder aluminiumfolie een tijd rusten
  5. Smeer de onderkant en de bovenkant van de broodjes in met een beetje olijfolie en leg deze kort op het rooster. Rooster het broodkant van de broodjes 30 seconden.

We gaan de Big Boss burger opbouwen

1. Leg op de onderkant van het broodje een paar blaadjes sla
2. Leg hierop 1 hamburger
3. Leg hierop een plak cheddar
4. Leg hierop het middenstuk van het broodje
5. Smeer een dikke klodder saus hierop
6. Leg een paar blaadjes sla op de saus
7. Hierop weer de hamburger
8. Leg hierop een plak cheddar
9. Nu leg je het ontbijtspek boven de kaas
10. Sluit af met de bovenkant van het broodje.

Steek een dikke prikker van boven naar beneden. En serveer hem maar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *