Entrecote van de BBQ

 

Een entrecote komt uit de rug van het rund. De lappen worden gesneden van de dunne lende. Het dikke rugzeen moet zorgvuldig verwijderd zijn. Het aanwezige vet wordt echter aan het vlees gelaten en meegebakken. Een mooie entrecote is ongeveer 2 cm dik en weegt dan gemiddeld 200 tot 250 gram. De entrecote wordt bij voorkeur rosé gegeten.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten voor de entrecote

  • 1 dikke entrecote
  • 2 takjes rozemarijn, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
    Benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • eventueel een spit
  • blokje rookhout
  • Bindtouw

Voorbereiding:

  1. Snij het vet van de entrecote in, zorg hierbij dat je het vlees niet raak.
  2. Bind het bindtouw om de dunne zijde van het vlees en trek het aan. Je krijg nu een ronde entrecote. Dit zorgt voor een betere en gelijkmatige garing.
  3. Smeer de entrecote in met olijfolie en rol hem door de rozemarijn en knoflook.
  4. Ik gebruikte een spit, die kan ja gebruiken voor een fantastische garing. Natuurlijk kan je de entrecote ook op de grill bereiden.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 160 graden.
  2. Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
  3. Hang het spit met de entrecote in de BBQ of leg de entrecote op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees.
  4. Wanneer de kern van de entrecote 52 graden is mag hij van de BBQ, laat de entrecote nu even rusten onder aluminium folie.
  5. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *