Gegrilde kippendijen met mango marinade

Voorbereiding: 10 minuten + 4 uur marineren
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 8 kippendijen
  • 1/2 verse mango of uit een pakje uit de vriezer
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel Sriracha saus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 limoen
    Benodigdheden
  • Mixbeker en staafmixer of de blender
  • Gietijzeren rooster BBQ

Voorbereiding van de kippendijen:

  1. Doe de mango, limoensap, vissaus, olijfolie, bruine suiker, Sriracha saus, knoflook en het zout in de mixbeker van je staafmixer en maal het een minuut lang fijn tot een marinade.
  2. Snij de kippendijen door de helft en leg deze vervolgens in de marinade.
  3. Marineer de kip een aantal uurtjes of een nachtje.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan, we gaan de kippendijen grillen direct boven de kolen. Zorg dat de BBQ ongeveer 200 – 220 graden is.
  2. Grill de kip totdat ze gaar zijn, zorg dat je geen vlammen krijg dus speel met de de deksel, hou deze zoveel mogelijk dicht.
  3. Gebruik voor de zekerheid een kerntemperatuurmeter. Als de kip 74 graden is, dan is deze klaar.
  4. Snijd de limoen door de helft en grill deze op de vleeskant 1 minuut.
  5. Serveer de kippendijen met de gegrilde limoen.

Meer recepten met kippendijen:

Kippendijencake
Kipgyros zonder spit
Kip popcorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *