Voorbereiding: 10 minuten + 4 uur marineren
Bereiding: 15 minuten
Ingrediënten:
- 8 kippendijen
- 1/2 verse mango of uit een pakje uit de vriezer
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel Sriracha saus
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 limoen
Benodigdheden - Mixbeker en staafmixer of de blender
- Gietijzeren rooster BBQ
Voorbereiding van de kippendijen:
- Doe de mango, limoensap, vissaus, olijfolie, bruine suiker, Sriracha saus, knoflook en het zout in de mixbeker van je staafmixer en maal het een minuut lang fijn tot een marinade.
- Snij de kippendijen door de helft en leg deze vervolgens in de marinade.
- Marineer de kip een aantal uurtjes of een nachtje.
Bereiding:
- Steek de BBQ aan, we gaan de kippendijen grillen direct boven de kolen. Zorg dat de BBQ ongeveer 200 – 220 graden is.
- Grill de kip totdat ze gaar zijn, zorg dat je geen vlammen krijg dus speel met de de deksel, hou deze zoveel mogelijk dicht.
- Gebruik voor de zekerheid een kerntemperatuurmeter. Als de kip 74 graden is, dan is deze klaar.
- Snijd de limoen door de helft en grill deze op de vleeskant 1 minuut.
- Serveer de kippendijen met de gegrilde limoen.
Meer recepten met kippendijen:
1 comment on “Gegrilde kippendijen met mango marinade”