Saté van kippendijen

Voorbereiding: 10 minuten + minimaal 3 uur marineren
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor de saté

  • 400 gram kippendijen
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 sjalotjes, rag fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1,5 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel (zonnebloem)olie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • Peper en zout

Voorbereiding van de saté van kippendijen

  1. Rasp de Gember en de knoflook.
  2. Meng de gember en knoflook met de gesneden sjalotten, suiker, sojasaus, sambal, ketjap manis, (zonnebloem)olie, kurkuma, komijn en een snuf peper en zout.
  3. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en voeg dit toe aan je marinade.
  4. Zet dit wel voor minstens 3 uur of zet een nachtje weg.

Bereiding van de saté van kippendijen:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 180 – 200 graden.
  2. Rijg de kippendijen aan een spies.
  3. Grill de saté van kippendijen boven de gloeiende kolen en grill ze totdat ze gaar zijn. Een kerntemperatuur van 74 graden is goed
  4. Serveer met kroepoek, gebakken uitjes en pindasaus.
  5. Eet smakelijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *