Voorbereiding: 10 minuten + minimaal 3 uur marineren
Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten voor de saté
- 400 gram kippendijen
- 2 centimeter verse gember
- 2 sjalotjes, rag fijn gesneden
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1,5 theelepel sambal
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel (zonnebloem)olie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- Peper en zout
Voorbereiding van de saté van kippendijen
- Rasp de Gember en de knoflook.
- Meng de gember en knoflook met de gesneden sjalotten, suiker, sojasaus, sambal, ketjap manis, (zonnebloem)olie, kurkuma, komijn en een snuf peper en zout.
- Snijd de kippendijen in kleine stukjes en voeg dit toe aan je marinade.
- Zet dit wel voor minstens 3 uur of zet een nachtje weg.
Bereiding van de saté van kippendijen:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 180 – 200 graden.
- Rijg de kippendijen aan een spies.
- Grill de saté van kippendijen boven de gloeiende kolen en grill ze totdat ze gaar zijn. Een kerntemperatuur van 74 graden is goed
- Serveer met kroepoek, gebakken uitjes en pindasaus.
- Eet smakelijk
1 comment on “Saté van kippendijen”