Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 5 uur
Ingrediënten voor de burnt ends
- 1 kilo buikspek zonder zwoerd
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels BBQ rub
- 15 gram roomboter
- 2 eetlepels bruine suiker
- 8 eetlepels BBQ saus
- 2 eetlepel honing
- Peper en zout
Benodigdheden
- Dutch Oven / aluminium bakje met dekseltje
- Blokje rookhout
Voorbereiding van de burnt ends:
- Steek de BBQ aan en maak hem klaar om indirect te grillen op 130 graden.
- Als je buikspek met zwoerd hebt gekocht, snijd dit ervan af.
- Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter.
- Smeer de blokjes in met de mosterd.
- Strooi nu over de blokjes buikspek de BBQ rub, zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
Bereiding van de burnt ends:
- Leg een blokje rookhout tussen de kolen.
- Leg de blokjes buikspek op het rooster van de BBQ en sluit de deksel. Laat dit roken voor ongeveer 2,5 uur.
- Haal de blokjes buikspek voorzichtig van de BBQ en leg ze in een Dutch oven of een aluminium schaaltje.
- Snij de boter in plakjes en leg dit tussen de buikspek blokjes, strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover.
- Leg de deksel op je dutch oven of dek het aluminium bakje af met aluminiumfolie en leg dit weer op de BBQ voor 1,5 – 2 uur.
- Na 2 uur mogen de burnt ends van de BBQ.
- Pak een nieuwe schaal en verwarm de BBQ saus met de honing.
- Doop de Burnt ends in de saus en leg ze in de schone schaal.
- Zet deze schaal nu weer op de BBQ onafgedekt voor ongeveer 15 – 30 minuten. Wel de deksel van je BBQ dicht, totdat de saus mooi is gekarameliseerd.
- Eet smakelijk
Nog meer recepten met varken:
Aziatische pork burnt ends
Pulled porkbelly
Varkenshiel 3-2-1 methode
1 comment on “Burnt Ends van de BBQ”