Ribeye van de BBQ

Rib eye of rib-eye steak is rundvlees afkomstig van de rib van een rund, maar zonder het bot. Het wordt gezien als een soort biefstuk, maar het vlees is gemarmerd met vet. Soms bevat een rib eye een relatief groot stuk vet.
Hoe gril je deze nou het mooist, nou ik kies dan graag voor de meest simpele manier. Alleen met peper en zout.
Voorbereiding: 10 + 30 (wacht)minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediƫnten die je nodig hebt voor de ribeye:

  • 1 dikke ribeye van ongeveer 2 centimeter dik
  • Peper en grof zeezout

Voorbereiding van de ribeye:

  1. Haal je ribeye half uur van te voren uit je koelkast.
  2. Strooi royaal grof zeezout over de ribeye .
  3. Laat dit een half uurtje liggen.

Bereiding van de ribeye:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 230 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, verwarm deze mee.
  2. Haal het zout van je ribeye en dek deze droog.
  3. Grill de ribeye 2 minuten per zijde.
  4. Laat je vlees zo veel mogelijk op 1 plek liggen, speel met je deksel om vlammen te voorkomen.
  5. Als de kerntemperatuur 50 graden is haal je de ribeye van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie. Pak hem niet in, want dan gaart die te ver door.
  6. Snij het vlees nu in mooie dunne plakken en bestrooi hem met alleen peper. Eet smakelijk!

Nog meer recepten met rundvlees:
Entrecote met koffierub
Beef Wellington
Gevulde binnenstebuiten picanha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *